TeleBank: +36 1 510 0527
×
 

 

VÁSÁROLJON PRÉMIUM MAGYAR ÁLLAMKÖTVÉNYT és MAGYAR ÁLLAMPAPÍR PLUSZT A KÖTVÉNYEKET FORGALMAZÓ GRÁNIT BANKTÓL!

 • Ügyfélszámla nyitása és vezetése lakossági ügyfeleknél 0 Ft
 • Nyissa meg értékpapírszámláját akár az otthoni fotelből, használja a VideóBank appot Android vagy iOS eszközén
 • Még nem használt VideóBankot? Töltse le a megújult appot a Google Play-ből, illetve az App Store-ból!
 • Jegyezzen vagy vásároljon állampapírt a legkényelmesebb módon!
 • Letéti őrzési díj akcióban 2020.09.30-ig évi 0,00% azon lakossági ügyfeleknek, akik 2019.06.10-e után vásárolnak lakossági állampapírt, a vásárolt állampapír futamidejének a végéig
 • Kedvező hozamú, többféle futamidejű befektetés
 • Biztonságos és kiszámítható
 • Államilag garantált a visszafizetése
 • Bármikor eladható*

*a GRÁNIT Bank törekszik a névértéken történő visszavásárlásra a Prémium Magyar Állampapír esetében

Az értékpapírszámla nyitásával összekapcsolt állampapír-vásárláshoz az Android vagy iOS okoseszközökre már telepített VideóBank applikációt frissíteni kell a Google Play-be vagy az App Store-ba belépve, aki pedig most szeretné kipróbálni ugyaninnen letöltheti az alkalmazás új verzióját.

Az értékpapírszámla és a befektetési szolgáltatások egyéb díjait a befektetési szolgáltatásokról szóló hirdetmény tartalmazza.

Az állampapírban elhelyezett megtakarítás nem OBA, hanem BEVA védelem alá tartozik a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény XXIV. fejezetében leírtak figyelembe vételével.

A 2019. június 20-tól kibővült VideóBank szolgáltatások asztali számítógépen és laptopon változatlanul elérhetők.

Magyar Állampapír Plusz - MÁP+
.


.

Amit a Magyar Állampapír Pluszról tudni kell

 

A Magyar Állampapír Plusz 5 éves futamidővel kibocsátásra kerülő, dematerializált, sávos, fix kamatozású lakossági állampapír, amelynek alapcímlete 1 forint.

A Magyar Állampapír Plusz által megtestesített követelés a Kibocsátóval szemben nem évül el. Kamatjuttatás az első évben félévente, az ezt követő években évente történik. A kamatjuttatás napján (az utolsó, lejáratkori kamatfizetési nap kivételével) a pénzben kifejezett kamat összegével megegyező névértékű, azonos sorozatba tartozó állampapírban (Magyar Állampapír Pluszban) kerül jóváírásra a kamat a MÁP Plusz tulajdonosának értékpapírszámláján.

Futamidő végén az utolsó, lejáratkori kamatfizetési napon forintban kifejezett kamatösszegre jogosult a MÁP Plusz tulajdonosa.
 

A kamat mértéke:

 

 • az első félévben évi 3,5%
 • a második félévben évi 4,0%
 • 2. évben évi 4,5%
 • 3. évben évi 5,0%
 • 4. évbenévi 5,5%
 • 5. évben évi 6,0%


A lejáratkor elérhető maximális hozam mértéke (egységesített értékpapír hozam mutató – EHM): 4,95%

Kibocsátás napjától a lejárat napjáig terjedő 5 éves időszakra (a lejáratkor) fizetendő teljes kamat mértéke 27,35%.
A Magyar Állampapír Plusz utáni kamatbevétel adómentes.

A Magyar Állampapír Plusz vásárlói

A Magyar Állampapír Pluszt belföldi és külföldi magánszemélyek (devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek) vásárolhatják meg.

Nyilvános forgalomba hozatal módja

2019. június 3-tól a Magyar Állampapír Plusz jegyzés útján – egymást követő egyhetes időszakokban – kerül forgalomba hozatalra. A jegyzési időszak alatt névértéken, azaz 100,00%-os árfolyamon vásárolható meg. A futamidő a jegyzés lezárását követő első munkanaptól kezdődik.

Visszavásárlás

A kamatfizetést követő 5 munkanapos időintervallumban a forgalmazók nettó 100%-os árfolyamon (ami a névérték) plusz a visszavásárlás értéknapja szerinti felhalmozott kamaton jegyeznek vételi árat a Magyar Állampapír Plusz sorozatra és vásárolják vissza a befektetőktől. Az ezen kívüli időszakban a GRÁNIT Bank Zrt. meghatározott feltételek mellett napi vételi árfolyamot jegyeznek a Magyar Állampapír Plusz sorozataira, így azok a lejáratot megelőzően a GRÁNIT Bank Zrt. üzletszabályzatában leírtak szerint eladhatóak.

*Jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény vonatkozó rendelkezései alapján kereskedelmi kommunikációnak minősül, és nem tekinthető ajánlattételnek, teljes körű tájékoztatásnak, befektetési vagy adótanácsadásnak. A Kibocsátó felhívja a befektetők figyelmét, hogy a Magyar Állampapír Plusz esetében sem zárhatóak ki teljeskörűen a pénz- és tőkepiac változásából eredő kockázatok, és valamennyi további befektetési kockázatot és lehetőséget a befektetőnek kell felmérnie.

Prémium Magyar Állampapír - pmáp
.


.

Amit a Prémium magyar állampapírokról tudni kell

*Korábbi nevén Prémium Magyar Államkötvény, rövidítve: PMÁK.

A Prémium Magyar Állampapír 3 és 5 éves futamidővel kibocsátásra kerülő, dematerializált, inflációhoz kötött, változó kamatozású állampapír, amelynek alapcímlete 1.000 forint. A kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból adódik össze. Minden sorozat a kamat megállapítás évét megelőző naptári évre vonatkozóan a Központi Statisztikai Hivatal által hivatalosan közzétett éves átlagos fogyasztói árindex-változás százalékos mértéke, mint kamatbázis felett biztosít sorozatonként eltérő, jelenleg a 3 és az 5 éves futamidejű kötvényre 1,00% és 1,40% kamatprémiumot. A kamatprémium mértékének meghatározására az adott sorozatra vonatkozó Nyilvános Ajánlattételben kerül sor.

A Prémium Magyar Állampapír által megtestesített követelés a Kibocsátóval szemben nem évül el. Kamatfizetés évente történik. Futamidő végén a kamat és a tőke összege jóváírásra kerül az ügyfél számláján. A Prémium Magyar Állampapírok utáni kamatbevétel adómentes.

A Prémium magyar állampapírok vásárlói

A Prémium Magyar Állampapírt belföldi és külföldi magánszemélyek (devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek) vásárolhatják meg.

Nyilvános forgalomba hozatal módja

A Prémium Magyar Állampapír aktuális sorozata adagolt kibocsátás keretében vásárolható meg. A Prémium Magyar Állampapír névérték plusz felhalmozott kamaton (a kibocsátási időtől az értékesítésig eltelt napok alapján) kerül értékesítésre.

Visszavásárlás

A forgalmazók meghatározott feltételek mellett napi vételi árfolyamot jegyeznek a Prémium Magyar Állampapír sorozataira, így azok a lejáratot megelőzően a forgalmazók üzletszabályzatában leírtak szerint eladhatóak

*Jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény vonatkozó rendelkezései alapján kereskedelmi kommunikációnak minősül, és nem tekinthető ajánlattételnek, teljes körű tájékoztatásnak, befektetési vagy adótanácsadásnak. A Kibocsátó felhívja a befektetők figyelmét, hogy a Kétéves Magyar Állampapír esetében sem zárhatóak ki teljeskörűen a pénz- és tőkepiac változásából eredő kockázatok, és valamennyi további befektetési kockázatot és lehetőséget a befektetőnek kell felmérnie.

Egyéves Magyar Állampapír - 1MÁP
.

.

AMIT AZ EGYÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍRRÓL TUDNI KELL

*Korábbi nevén Kamatozó Kincstárjegy, rövidítve: KKJ.

Az Egyéves Magyar Állampapír 1 éves futamidejű, fix kamatozású, 10.000,- Ft-os alapcímletű értékpapír. Jegyzés útján kerül forgalomba. Jegyezni névértéken, azaz 100%-os árfolyamon lehet. Az egyéves futamidő a jegyzés lezárását követő második munkanaptól kezdődik. Futamidő végén a kamat és a tőke összege jóváírásra kerül az ügyfél számláján. Az Egyéves Magyar Állampapír utáni kamatbevétel adómentes.

Az Egyéves Magyar Állampapír által megtestesített követelés a Kibocsátóval szemben nem évül el.

AZ EGYÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍR VÁSÁRLÓI

Az Egyéves Magyar Állampapírt belföldi és külföldi magánszemélyek (devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek) vásárolhatják meg.

NYILVÁNOS FORGALOMBA HOZATAL MÓDJA

Az Egyéves Magyar Állampapír jegyzés útján kerül forgalomba hozatalra.

 

*Jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény vonatkozó rendelkezései alapján kereskedelmi kommunikációnak minősül, és nem tekinthető ajánlattételnek, teljes körű tájékoztatásnak, befektetési vagy adótanácsadásnak. A Kibocsátó felhívja a befektetők figyelmét, hogy a Kétéves Magyar Állampapír esetében sem zárhatóak ki teljeskörűen a pénz- és tőkepiac változásából eredő kockázatok, és valamennyi további befektetési kockázatot és lehetőséget a befektetőnek kell felmérnie.

Futamidő Típus Kamat
1 év Egyéves Magyar Állampapír (november 4-től kapható) 2,50%
3 év Prémium Magyar Állampapír 2023/L (április 21-től kapható) 4,40%
5 év Prémium Magyar Állampapír 2025/J (április 21-től kapható) 4,80%
5 év

Magyar Állampapír Plusz N2025/39

 

4,95%*

*Lejáratig történő tartás esetén

Kérjük adja meg adatait
és kollégánk felveszi
Önnel a kapcsolatot!

 • + 36