TeleBank: +36 1 510 0527
×
 

Válassza a GRÁNIT Tartós Megtakarítási Számlát (TBSZ) és kösse le megtakarítását az "Év legjobb hosszú futamidejű betétjébe"*, az 5 vagy 3 éves GRÁNIT Tartós lekötött betétbe!

Lekötési idő Éves Kamat EBKM
5 év

jegybanki alapkamat** + 2%

(2020.07.22-én érvényes MNB alapkamat alapján: 2,60%

2,47%

(2020. 07.22-én érvényes MNB alapkamat alapján.)

3 év

jegybanki alapkamat**+ 1,50%

(2020.07.22-én érvényes MNB alapkamat alapján 2,10%)

2,02%

(2020.07.22-én érvényes MNB alapkamat alapján)

*A Bankmonitor független pénzügyi portál 2016. évi díja szerint.

**2020.07.22-től érvényes MNB alapkamat: 0,60%.

    A betétek változó kamatozásúak, a kamatozás a mindenkori jegybanki alapkamattól függ.

Betétfeltöréskor is magas kamat!
Éven túl feltört betét esetén a betét feltörésekor érvényes MNB jegybanki alapkamat – 2% (de minimum 1%, maximum 4%) mértékű kamatot fizet.

 

Kiemelkedő hozamok rövidebb futamidejű TBSZ betétnél is!

 

Ajánljuk figyelmébe a GRÁNIT Akciós TBSZ betétet 1 évre! Éves kamat és EBKM 2,10%!

A fenti betétek csak GRÁNIT Tartós Megtakarítási Számláról (TBSZ) köthetők le! 
Egyéb feltétele nincs a betétlekötésnek!

Minimális lekötési összeg: 50 000 Ft

GRÁNIT Tartós Megtakarítási számla előnyei:

 • kamatadó kedvezmény, kamatadó-mentesség,
 • kiemelkedő betéti kamatok hosszú távon,
 • betétfeltöréskor is magas kamat,
 • ingyenes számlanyitás- és számlavezetés feltételek nélkül,
 • változatos betétlekötési lehetőségek!

Kamatadó kedvezmény, kamatadó-mentesség
A GRÁNIT Tartós Megtakarítási számla lehetőséget biztosít Önnek, hogy a megtakarításain elért kamatjövedelem személyi jövedelemadóját csökkentse, vagy akár teljes mértékben mentesüljön az adófizetési kötelezettség alól.

Díjmentes számlanyitás, számlavezetés - feltételek nélkül
A GRÁNIT Tartós Megtakarítási Számla (és valamennyi lakossági bankszámla csomag) esetén a számlanyitás valamint számlavezetés ingyenes.

Változatos betétlekötési lehetőségek
A speciálisan, kizárólag ezen a számlán keresztül elérhető tartós lekötött betéteken túl valamennyi standard lakossági betétbe elhelyezhető a megtakarítás (az egyes betéttípusokról bővebben itt olvashat.

Hogyan működik a GRÁNIT Tartós Megtakarítási számla?
A Tartós Megtakarítási Számla az alábbiakban különbözik egy hagyományos bankszámlától:

 

 • A számlanyitás évében lehet rá pénzt befizetni vagy ráutalni bármilyen más bankszámláról. Ez az időszaki az ún. Felhalmozási év. Első alkalommal egyösszegben legalább 25 000 forintot kell elhelyezni.
 • A számlanyitást követő öt teljes naptári évben csak a számlán elhelyezett összeg lekötésére vagy a számla megszüntetésére van lehetőség. Ez az időszak a Lekötési Időszak.
 • A Tartós Megtakarítási Számla fennállása során a számla egyenlege nem csökkenhet (ha ez megtörténik akkor a számla megszűnik). Egyetlen alkalommal van lehetőség a felhalmozott összeg egy részének felvételére, ez a számlanyitást követő 3. naptári év utolsó napja (ekkor a számla megszűnése nélkül lehet részösszeget felvenni, ha azonban a teljes összeget fel kívánják venni az csak a számla megszüntetésével lehetséges.)
 • A felhalmozási évet követő 5. naptári év utolsó napján a teljes megtakarítás adómentesen felvehető, a felhalmozási évet követő 3. naptári év utolsó napján és azt követően megszüntetett számla esetén a kamatadó mértéke 10%, az ezt megelőzően megszüntetett számla esetén a kamatadó mértéke - 2016. 01. 01-től - 15%.
 • A Tartós Megtakarítási Számlán bármely a bank által kínált betéti konstrukció leköthető. Ugyanakkor kizárólag ezen a számlán elérhető speciális lekötés a GRÁNIT Tartós lekötött betét (3 vagy 5 évre) és a GRÁNIT Akciós TBSZ betét 1 évre.

Tartós Megtakarítási Számláról 2017. január 1-je utáni kifizetés esetén:

A GRÁNIT Tartós Megtakarítási számla jellemzői:

 • a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény tartós befektetésből származó jövedelemre vonatkozó rendelkezések szerint vezetett bankszámla, mely a hosszú távú megtakarítások elhelyezésére szolgál
 • devizaneme forint;
 • csak egy névre nyitható;
 • a szerződés a számlanyitás naptári éve (felhalmozási év) és az ezt követő 3+2 naptári éves (Lekötési időszak) határozott időtartamra jön létre;
 • egy naptári évben ugyanarra a célra csak egy tartós befektetési szerződést köthető egy hitelintézettel;
 • a Banknál rendelkeznie kell, valamilyen lakossági bankszámlával
 • a számlához nem kapcsolódhat bankkártya, hitelkeret ill. SMS szolgáltatás.


Kinek ajánljuk a GRÁNIT Tartós Megtakarítási számlát?

 • Közép- vagy hosszútávon (3-5 év) gondolkodó, forintban megtakarítók számára,
 • Magyar adóazonosító jellel rendelkező cselekvőképes, természetes személy részére.Hogyan igényelhető a GRÁNIT Tartós Megtakarítási Számla?

 • a GRÁNIT Tartós Megtakarítási számla megnyitásához szükséges Tartós Befektetési Szerződést (TBSZ) Ön megkötheti személyesen a GRÁNIT Bank bankfiókjában (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.) vagy
 • az online bankszámlaigénylés során jelezheti GRÁNIT Tartós Megtakarítási Számla igényét vagy
 • utólag, a bankszámlanyitást követően is kérheti GRÁNIT Tartós Megtakarítási Számla nyitását:
 • NetBankon keresztül (ekkor a Bank a NetBankba visszaküldi a már kitöltött szerződést, amelyet Önnek két példányban kinyomtatva, aláírva vissza kell juttatni a Bank számára) vagy
 • Tartós Befektetési Szerződés sablon két eredeti - kitöltött és aláírt - példányának Bankhoz történő elküldésével

Hogyan hozható át más hitelintézetnél lévő TBSZ a GRÁNIT Bankhoz?
 • A GRÁNIT Banknál nyitott Tartós Megtakarítási Számlára a Banknál már folyószámlával rendelkező Ügyfelek akár online ügyintézéssel is áthozhatják más banknál lévő tartós megtakarításukat, új Ügyfélnek először folyószámlát kell nyitnia a GRÁNIT Banknál. A TBSZ áthozatal lépéseiről részletes információt itt talál.  
Digitális bank valódi előnyökkel

Már több tízezer ügyfelünk meggyőződött arról, hogy a bankolás lehet egyszerű, olcsó és kényelmes.

 

Hogyan lehet lakossági betétlekötést kezdeményezni?  
Személyesen a GRÁNIT Bank Ügyfélszolgálatán (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.) vagy NetBankon keresztül, a Megbízások - Betétek kezelése - Lekötött betétek - Új betétlekötés menüpontban.

 Kell-e lakossági betétlekötéshez bankszámlával rendelkezni?
Betétlekötéseket csak GRÁNIT bankszámláról, vagy GRÁNIT Tartós Megtakarítási Számláról lehet kezdeményezni, így ezen két termék valamelyikével kell rendelkeznie betétlekötéshez. GRÁNIT Tartós Megtakarítási számlához szükségszerűen rendelkeznie kell lakossági bankszámlával.  

Lekötött betét feltörése esetén, milyen kamatozásra lehet számítani?  
A Felemelő betét kedvező azon ügyfelek számára, akik a betétlekötés lejárati ideje előtt kénytelenek hozzányúlni a megtakarításukhoz, mert az eltelt naptári napokra után kerül a kamat kifizetésre. Azaz már egy nap után, az arra járó időarányos kamatot megkapja az ügyfél, ha betétfeltörésre kényszerül. Így a kamatvesztesége minimalizálódik, ha sürgősen pénzre van szüksége és nem tudja megvárni a lekötési idő lejáratát. A Felemelő betétek esetében a fizetendő kamat a lekötési időszak végéig folyamatosan növekszik. Részletes tájékoztatást a lakossági betétügyletekről és egyéb megtakarításokról szóló, hatályos Hirdetmény tartalmazza. Egyéb betéti termékek (kivéve a Tartós lekötött betétek) esetén 0,10%-os kamatot fizet a bank betétfeltörés esetén.  
 
Mit jelent a megtakarítási számla?  
A GRÁNIT Megtakarítási Számla egy olyan rugalmas és biztonságos megtakarítási forma, amely már kisebb összegre is magas kamatot biztosít lekötés nélkül. Megtakarításait bármikor, akár kényelmesen otthonából NetBankon keresztül átvezetheti folyószámlájára, azonban megtakarításai biztonsága érdekében a számlán elhelyezett összeghez bankkártyájával nem férhet hozzá. A számla kamatozása rendkívül kedvező:
 • 500.000 Ft feletti egyenlegre MNB alapkamat – 1,00%,
 • 500.000Ft-ig MNB alapkamat – 2,00%.

Hogyan hozható át más banknál lévő tartós megtakarítás (TBSZ) a GRÁNIT Bankhoz?  
A GRÁNIT Bankhoz a Bank Ügyfele online vagy személyes ügyintézéssel hozhatja át más banknál lévő tartós megtakarítását, új Ügyfélnek először lakossági folyószámlát kell nyitnia a GRÁNIT Banknál. Az áthozatal részletes leírása itt található
A GRÁNIT különbség

Már több ezer ügyfelünk meggyőződött arról, hogy a bankolás lehet egyszerű, olcsó és kényelmes.