TeleBank: +36 1 510 0527
×
 

A GRÁNIT Megtakarítási Számla egy olyan rugalmas és biztonságos megtakarítási forma, amely már kisebb összegre is magas kamatot biztosít lekötés nélkül.
 

Megtakarítási számlán elhelyezett összeg Éves Kamat EBKM
0-499.999 Ft jegybanki alapkamat - 2,00% (de minimum 0,25%) 0,25%*
500.000 Ft -  jegybanki alapkamat - 1,00% (de minimum 1,00%) 10 millió Ft-ra számítva: 0,96%*


*2021.09.22-től érvényes MNB alapkamat: 1,65%

TIPP: Miért érdemes megtakarítási számlát nyitni?

  • Vonzó kamat a megtakarítási számlán látra szólóan tartott pénzre.
  • Megtakarításait bármikor ingyen átvezetheti folyószámlájára, akár kényelmesen otthonából NetBankon vagy eBank mobilapplikáción keresztül is.
  • A megtakarítási  számla elkülönített számla, a rajta elhelyezett összeghez nem lehet bankkártyával hozzáférni, így az teljes biztonságban van egy esetleges kártyavisszaélés esetén.
  • A megtakarítási számla díja havonta csak 100 Ft! 

 


 


 

Digitális bank valódi előnyökkel

Már több tízezer ügyfelünk meggyőződött arról, hogy a bankolás lehet egyszerű, olcsó és kényelmes.

Hogyan lehet lakossági betétlekötést kezdeményezni?  
Személyesen a GRÁNIT Bank Ügyfélszolgálatán (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.) vagy NetBankon keresztül, a Megbízások - Betétek kezelése - Lekötött betétek - Új betétlekötés menüpontban.

 Kell-e lakossági betétlekötéshez bankszámlával rendelkezni?
Betétlekötéseket csak GRÁNIT bankszámláról, vagy GRÁNIT Tartós Megtakarítási Számláról lehet kezdeményezni, így ezen két termék valamelyikével kell rendelkeznie betétlekötéshez. GRÁNIT Tartós Megtakarítási számlához szükségszerűen rendelkeznie kell lakossági bankszámlával.

Lekötött betét feltörése esetén, milyen kamatozásra lehet számítani?  
A Felemelő betét kedvező azon ügyfelek számára, akik a betétlekötés lejárati ideje előtt kénytelenek hozzányúlni a megtakarításukhoz, mert az eltelt naptári napokra után kerül a kamat kifizetésre. Azaz már egy nap után, az arra járó időarányos kamatot megkapja az ügyfél, ha betétfeltörésre kényszerül. Így a kamatvesztesége minimalizálódik, ha sürgősen pénzre van szüksége és nem tudja megvárni a lekötési idő lejáratát. A Felemelő betétek esetében a fizetendő kamat a lekötési időszak végéig folyamatosan növekszik. Részletes tájékoztatást a lakossági betétügyletekről és egyéb megtakarításokról szóló, hatályos Hirdetmény tartalmazza. Egyéb betéti termékek (kivéve a Tartós lekötött betétek) esetén 0,10%-os kamatot fizet a bank betétfeltörés esetén.

Mit jelent a megtakarítási számla?  
A GRÁNIT Megtakarítási Számla egy olyan rugalmas és biztonságos megtakarítási forma, amely már kisebb összegre is magas kamatot biztosít lekötés nélkül. Megtakarításait bármikor, akár kényelmesen otthonából NetBankon vagy eBank mobilapplikáción keresztül átvezetheti folyószámlájára, azonban megtakarításai biztonsága érdekében a számlán elhelyezett összeghez bankkártyájával nem férhet hozzá. A számla kamatozása rendkívül kedvező:
  • 500.000 Ft feletti egyenlegre MNB alapkamat – 1,00%,
  • 500.000Ft-ig MNB alapkamat – 2,00%.

Hogyan lehet megtakarítási számlát nyitni?  
Bármely lakossági számla mellé nyitható, havi díja 100 Ft. Az online lakossági bankszámlanyitással egyidőben megnyitható a megtakarítási számla bejelölésével. A GRÁNIT Banknál már forint lakossági bankszámlával rendelkező ügyfél kérheti a megtakarítási számla nyitását NetBank szabad formátumú levélben (NetBank induló oldalon a bal oldali menüsorban a Postaláda gombra kattintva), vagy személyesen a Központi Fiókunkban vagy a WestEnd Ügyfélközpontunkban. 
 
A GRÁNIT különbség

Már több ezer ügyfelünk meggyőződött arról, hogy a bankolás lehet egyszerű, olcsó és kényelmes.