TeleBank: +36 1 510 0527
×
 

A GRÁNIT Basic bankszámlacsomaggal járó ingyenes szolgáltatások (a bankszámlavezetés feltételeinek teljesítésekor*)

 • Havi első 2 forint készpénzfelvétel 150 000 Ft-ig bármely belföldi ATM-ből vagy a havi első fióki forint készpénzfelvétel 50 000 Ft-ig
 • Havi első 4 db eseti forint átutalás és valamennyi rendszeres forint átutalás együttesen legfeljebb 100.000 Ft-ig
 • Valamennyi teljesített forint beszedési megbízás (közüzemi díjfizetés)
 • Valamennyi bankkártyás vásárlás
 • Bankkártya (GRÁNIT Most kártya)

Havi számlavezetési díj

 • A számlavezetés feltételeinek* teljesítésekor: Előző naptári év utolsó napján érvényes havi bruttó minimálbér** 1,50%-a
 • A számlavezetés feltételeinek* nem teljesítésekor: Előző naptári év utolsó napján érvényes havi bruttó minimálbér** 5,00%-a

Egyéb jellemzők

 • Látra szóló kamat és EBKM: 0,00%
 • A GRÁNIT Basic számlacsomag kizárólag a Bank Központi Fiókjában illetve WestEnd Ügyfélközpontjában igényelhető.
 • A számlacsomagnak csak egy számlatulajdonosa lehet, társtulajdonos, illetve rendelkező nem kapcsolódhat hozzá.
 • A Bankszámlacsomaghoz haláleseti kedvezményezett megadható. 
 •  A Bankszámlacsomaghoz Megtakarítási Számla, Tartós Megtakarítási Számla (TBSZ) és folyószámlahitelkeret nem igényelhető, GRÁNIT Bank által nyújtott hitel törlesztésére nem használható.
 • Meglévő GRÁNIT forint lakossági bankszámla, GRÁNIT Basic számlacsomagra való átváltására bankszámlacsomag módosítás keretében nincs lehetőség.
 • GRÁNIT Basic bankszámlacsomag szerződéskötését nem lehet más pénzügyi, kiegészítő pénzügyi szolgáltatás igénybevételéhez kötni. 

Hasonlítsa össze a GRÁNIT bankszámlacsomagok kondícióit!

Segítünk a leginkább testhezálló bankszámla kiválasztásában, kattintson ide és ismerje meg díjösszehasonlító táblázatunkat!

 

*Basic bankszámlacsomag megnyitásának és vezetésének feltétele: Az az EGT-államban tartózkodásra jogosult természetes személy rendelkezhet GRÁNIT Basic számlacsomaggal, aki uniós jogi aktus vagy EGT-állam jogszabálya alapján Magyarországon jogszerűen tartózkodhat, ideértve az állandó lakhellyel nem rendelkező személyeket és a menekültek helyzetére vonatkozó 1951. évi július hó 28. napján elfogadott egyezmény, valamint a menekültek helyzetére vonatkozóan az 1967. évi január hó 31. napján létrejött jegyzőkönyv értelmében menedékkérelemért folyamodó személyt is) ÉS akinek Magyarországon a számlanyitás kezdeményezésekor és a számla vezetése alatt nincs rendelkezési joga (számlatulajdonosként vagy egyéb rendelkezőként) másik forint fizetési számla felett.
**2015. évben: 105.000 Ft, 2016. évben: 111.000 Ft,
2017. évben: 127.500 Ft, így a havi számlavezetési díj a feltételek teljesítése esetén 2016-ban: 1.575 Ft, 2017-ben: 1.665 Ft, 2018-ban: 1.913 Ft.

 

A számlavezetés feltételeinek teljesítésekor*

 • Havi első 2 forint készpénzfelvétel 150 000 Ft-ig bármely belföldi ATM-ből vagy a havi első fióki forint készpénzfelvétel 50 000 Ft-ig: 0 Ft
 • Havi első 4 db eseti forint átutalás és valamennyi rendszeres forint átutalás együttesen legfeljebb 100.000 Ft-ig: 0 Ft
 • Valamennyi teljesített forint beszedési megbízás (közüzemi díjfizetés): 0 Ft
 • Valamennyi bankkártyás vásárlás: 0% (min. 0 Ft; max. 0 Ft)
 • Bankkártya (GRÁNIT Most kártya): 0 Ft / év
 • Havi számlavezetési díj: Előző naptári év utolsó napján érvényes havi bruttó minimálbér 1,50%-a

 

A bankszámlára vonatkozó valamennyi kondíciót és feltételt a Hirdetmény tartalmazza!

 

*Basic számlacsomag megnyitásának és vezetésének feltétele: Az az EGT-államban tartózkodásra jogosult természetes személy rendelkezhet GRÁNIT Basic számlacsomaggal, aki uniós jogi aktus vagy EGT-állam jogszabálya alapján Magyarországon jogszerűen tartózkodhat, ideértve az állandó lakhellyel nem rendelkező személyeket és a menekültek helyzetére vonatkozó 1951. évi július hó 28. napján elfogadott egyezmény, valamint a menekültek helyzetére vonatkozóan az 1967. évi január hó 31. napján létrejött jegyzőkönyv értelmében menedékkérelemért folyamodó személyt is) ÉS akinek Magyarországon a számlanyitás kezdeményezésekor és a számla vezetése alatt nincs rendelkezési joga (számlatulajdonosként vagy egyéb rendelkezőként) másik forint fizetési számla felett.k adja meg adatait

Milyen dokumentumokra van szükség Basic számlacsomag megnyitáshoz?  
 • új típusú (kártya formátumú) személyazonosító igazolvány és lakcímkártya vagy
 • régi típusú személyi igazolvány és (ha van külön, akkor) lakcímkártya vagy
 • útlevél és lakcímkártya vagy
 • kártya formátumú jogosítvány és lakcímkártya

Hogyan nyitható Basic számlacsomag?
Személyesen nyitható meg a Központi Fiókunkban (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8. I. em.) illetve a WestEnd Ügyfélközpontunkban (WestEnd City Center 1062 Budapest, Váci út 1-3. I. em. Hild József sétány 24.)

Hol található GRÁNIT Banknak fiókja? Amennyiben nincs a közelemben fiók, hogyan lehet ügyet intézni?
A GRÁNIT Bank jelenleg egy Központi Fiókkal (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8. I. em.) és 7 ügyfélközponttal rendelkezik országszerte. Ügyintézésre lehetősége van még NetBank, TeleBank szolgáltatáson keresztül, amelyek igénybevétele díjtalan. 

Tervezi-e a Bank fiókhálózat létesítését országszerte? 
A GRÁNIT Bank hiszi, hogy a bankolás lehet olcsó és kényelmes, amelyhez nem szükséges költséges fiókhálózat fenntartása. Ennek szellemében továbbra is az on-line bankolási megoldások fejlesztését preferálja. 
 
Van-e lehetőség közös tulajdonú lakossági bankszámla nyitására? 
Igen, a GRÁNIT Banknál lehetősége van közös tulajdonú számla nyitására legfeljebb két számlatulajdonossal, de a Basic számlacsomgnak csak egy tulajdonosa lehet. 
 
Milyen költségekkel jár a bankszámlanyitás?
Önmagában a számlanyitás költséggel nem jár, azonban a számlavezetésnek már lehet díja aszerint, hogy milyen típusú a választott számlacsomag és teljesül-e a kedvezményes díjra jogosító feltételek valamelyike. A díjak mértékéről a lakossági bankszámlavezetésre vonatkozó mindenkor hatályos Hirdetmény nyújt tájékoztatást.

Hogyan helyezhető el pénz a bankszámlán?
Bármilyen más bankszámláról átutalással és készpénzbefizetéssel a Központi Fiókunkban.

Van-e lehetőség bankszámlacsomag váltásra? Milyen költségei vannak? 
Természetesen van lehetősége bankszámlacsomagot váltani, amelynek díja 1000 Ft. Amennyiben bankszámlájához bankkártya is tartozik, úgy annak az éves díj különbözete időarányosan elszámolásra kerül.