TeleBank: +36 1 510 0527
×
 

Hogyan növelhető a bankkártya használat biztonsága?
 • Bankkártyáját rögtön a kézhezvétel után írja alá a kártya hátoldalán található aláíró sávon.
 • Kártyáját mindig tartsa biztonságos helyen és rendszeresen ellenőrizze annak meglétét.
 • PIN kódját soha ne adja meg, vagy ne tegye más személynek hozzáférhetővé, és ne tárolja a kártyával együtt, valamint kártyáját vagy annak adatait se adja át más személynek.
 • Ha azt szeretné, hogy például családon belül más is hozzáférhessen bankkártyával a számlájához, akkor igényeljen hozzátartozója részére díj ellenében társkártyát.
 • Tartsa karban bankkártya limiteit! A limiteket az átlagos, napi használatának megfelelő szinten érdemes tartania, s csak az időleges, nagyobb költések idejére megemelnie. A bankkártya limiteket a legegyszerűbben a GRÁNIT eBank applikációban a limit módosítás menüpontban, ingyen és bármikor módosíthatja.  A limitek módosíthatóak a TeleBankon keresztül (+36 1 510 0527) TPIN-nel történő ügyfél-azonosítást követően, vagy GRÁNIT NetBankon keresztül a Postaláda, Szabad formátumú levél írásával, amelyben meg kell adni a bankkártya számát, az új ATM (készpénzfelvételi) és/vagy új POS (vásárlási) limiteket.
 • Kérjen SMS-szolgáltatást és azonnal értesülhet az Ön, illetve a társkártyájával végzett tranzakciókról is. A szolgáltatás előnye, hogy így hamarabb észlelheti, ha kártyáját ellopták, és/vagy illetéktelen személyek a bankkártya adataival visszaélnek. (A szolgáltatás díjait a vonatkozó számlacsomag Hirdetménye tartalmazza.)
 • Az okostelefonokra letölthető GRÁNIT eBank alkalmazás révén jelentősen csökkentheti, akár le is nullázhatja SMS-költségeit. Az alkalmazás segítségével az internet kapcsolaton továbbított ingyenes iSMS-ben kapja meg a tranazakciós üzeneteket, amennyiben online kapcsolatban van. (Az iSMS feltétele, hogy rendelkezzen SMS szolgáltatásra szerződéssel, továbbá csak azon tranzakciókról kap iSMS-ben értesítést, amelyet megjelölt az SMS szolgáltatás igénylésekor.) 
 • Egyéb hasznos tippeket a Biztonságos bankkártya használatról szóló Tájékoztatóban olvashat.

Elfelejtette a PIN kódját?
 • Biztonsági okokból a PIN kód nincs nyilvántartva, ezért a PIN boríték újragyártása szükséges. A PIN kód pótlását személyesen Ügyfélszolgálatunkon, vagy GRÁNIT TeleBank hívásával (+36 1 510 0527) TPIN-nel történő ügyfél-azonosítást követően, illetve GRÁNIT NetBankon keresztül a Postaláda, Szabad formátumú levél írásával lehet kérni.
 • A PIN kód pótlás díja 1 000 Ft. A PIN kódot bármely – arra alkalmas menüponttal rendelkező – bankjegykiadó automatánál (ATM-nél) módosíthatja egy könnyebben megjegyezhető, személyes PIN kódra.
 

13 hasznos tanács az ATM készpénzfelvételhez


Készpénzfelvétel előtt:

1. Lehetőség szerint ne kezdeményezzen tranzakciót azon ATM berendezéseknél, amelyek megjelenése nem megszokott, vagy idegen hatást kelt Önben. Használjon központi, jól látható helyen található ATM-et. Kerülje az eldugott, kis forgalmú helyeken elhelyezett berendezéseket és lehetőség szerint ne vegyen fel egyedül készpénzt éjszaka.

2. Ellenőrizze, hogy az ATM pénzkiadó nyílásán nem talál-e ragasztásra, átalakításra utaló nyomot, illetve nem lát-e szokatlan, oda nem illő tárgyat vagy rongálást az automatán. Amennyiben bármi szokatlant észlel, kérjük, hívja az ügyfélszolgálat telefonszámát, értesítse a bankfiók ügyintézőit vagy a saját bankját.

3. Bizonyosodjon meg arról, hogy kártyája az adott ATM-nél használható. Ellenőrizze, hogy az ATM – en vagy annak kijelzőjén megtalálható-e azon banki és kártyatársasági (Visa, MasterCard) logók valamelyike, amely bankkártyáján is szerepel.

4. Ellenőrizze, hogy az Ön által felvenni kívánt készpénz összege, vagy a napi bankkártyás tranzakciók száma nem haladja meg az Ön által megadott darabszámot vagy beállított napi készpénzfelvételi limitet. A GRÁNIT eBank applikációban látja az aktuális napi bankkártya (POS, ATM és ONLINE) limiteit. Érdemes mindig 1 Ft-on tartani a limiteket és csak a tranzakció végrehajtása megemelni, majd a tranzakció végrehajtása után azonnal visszaállítani 1 Ft-ra a GRÁNIT eBank applikáció segítségével.

 

5. Készítse elő a bankkártyáját vagy a befizetését mielőtt az ATM-hez lépne. Ezzel lecsökkenti a tranzakciózással eltöltött időt.

6. PIN kódját kezelje bizalmasan! Soha ne tárolja a kódot a bankkártyájával azonos helyen, arra semmiképpen ne írja rá! Belső, 24 órás zónában elhelyezett ATM-ekhez bármilyen mágnescsíkkal rendelkező kártya (pl. pontgyűjtő kártya) ajtónyitón történő áthúzásával juthat be. A bejutáshoz PIN kód megadása soha nem szükséges!

7. Lehetőség szerint ne biztosítson lehetőséget másoknak, hogy válla fölött a PIN kódját illetve, hogy milyen összegű készpénzt vesz fel kileshesse a tranzakció alatt. Ha bizonytalan a kódjait illetően inkább szakítsa meg a tranzakciót és kérje a banki alkalmazott segítségét.

8. Ha a tranzakció során kártyája megsérül, vagy az ATM nem adja ki kártyáját, kérje banki alkalmazott segítségétét telefonon vagy személyesen, ha szükségesnek látja azonnal blokkoltassa bankkártyáját.

Készpénzfelvétel után:

9. A tranzakció befejeztével rögtön tegye el bankkártyáját. A pénzt lehetőség szerint ne az ATM-nél, hanem később, egy biztonságos helyen számolja meg.

10. A tranzakciót követően mindig ellenőrizze le a kapott bizonylatot. Bármely valósnak vélt eltérés esetén jelezze azt bankja felé.

11. A bizonylatot fontos dokumentum, ne hagyja az ATM-nél, és ne dobja el a közelben sem. Amennyiben nincs szüksége bizonylatra, válassza a „Készpénzfelvétel bizonylat nélkül” funkciót, amennyiben erre a bankjegykiadó automata lehetőséget biztosít!

12. A Bank által havonta küldött számlakivonat alapján ellenőrizheti az adott hónapban végrehajtott ATM tranzakcióinak számát és összegét
 

+ 13. Idegen segítségét soha ne fogadja el!

Még véletlenül se adja ki kezéből bankkártyáját és ne árulja el PIN kódját, a PIN kód átadását egyetlen Bank sem kéri semmilyen formában és csatornán!
Kérjen visszahívást és mi
mindent intézünk Ön helyett!
 • {{recaptcha}}