TeleBank: +36 1 510 0527
×
 

A GRÁNIT Bank lett az év innovatív bankja és prémium banki szolgáltatója is

2019. november

Mastercard - év bankja 2019 verseny 10 kategóriája közül 6 kategóriában dobogós helyezést ért el a GRÁNIT Bank. A november 13-i díjátadón idén először a prémium banki szolgáltatásokért a GRÁNIT Bank vehette át az első díjat és az év leginnovatívabb bankja címet is a GRÁNIT Bank kapta. A díjak indoklásakor kiemelték, hogy a bank eltökélt abban, hogy a leginnovatívabb fizetési megoldásokat, értéknövelt, digitális, prémium pénzügyi szolgáltatásokat kínáljon minden ügyfelének. Applikációjában megvalósított új funkciók, pl. betétkezelés mellett a videóbankon elérhető szolgáltatások köre is bővült ez év közepétől. A megtakarítással rendelkező banki ügyfelek Magyarországon egyedülálló módon a videóbanki csatornán keresztül értékpapír szerződést tudnak kötni, illetve állampapír vételi/eladási megbízást adhatnak

 

Tájékoztatás adategyeztetés/ügyfélátvilágítás kapcsán

2019. június 14.

GRÁNIT Bank tájékoztatja lakossági ügyfeleit, hogy a pénzmosási törvény kapcsán szükségessé vált adategyeztetés csupán néhány száz lakossági ügyfelét érinti.

Az érintett ügyfeleket közvetlenül értesítettük a Banknál rendelkezésre álló összes személyes elérhetőségükön, azaz elektronikus levelet kaptak a NetBank fiókjukba, illetve ahol erre volt lehetőség iSMS/SMS-t/ illetve e-mailt is küldtünk.

Az érintett ügyfeleknek az itt elérhető tájékoztatást küldtük ki.

Amennyiben Ön nem kapott személyre szóló figyelmeztetést akkor Önnek semmilyen teendője nincs az ügyfélazonosítással kapcsolatban.

 

A GRÁNIT Bank lett az év Zöld Pénzügyi Innovátora

2019. június

Első alkalommal díjazta a Magyar Nemzeti Bank a legzöldebb pénzintézeteket, köztük a GRÁNIT Bankot, amely a június 3-án tartott díjátadón átvehette a Zöld Pénzügyi Innovátor különdíjat. A beérkezett több tucatnyi pályázatból a Magyar Nemzeti Bank vezetőiből és számos külső szaktekintélyből álló szakmai bíráló bizottság választotta ki a győzteseket. A GRÁNIT Bank kimagasló színvonalú pályázata alapján első helyezett lett a Zöld Pénzügyi Innovátor kategóriában. A zsűri indoklása szerint a díjat elsősorban a teljeskörű digitális működéséért, s a zöldenergia finanszírozásában betöltött szerepéért érdemelte ki a Bank. A környezetért, az ökológiai egyensúlyért felelős pénzügyi szolgáltatóként büszkék vagyunk arra, hogy a bank digitális üzleti stratégiája, innovatív elektronikus szolgáltatásai hozzájárulnak a környezet és az élővilág megóvásához, a papírfelhasználás és a széndioxid-kibocsátás markáns csökkentéséhez, amellyel a leginkább környezettudatos bankok közé tartozunk.

 

Közzétette nyílt fejlesztői portálját és tesztkörnyezetét a GRÁNIT Bank

2019. március 14.

A GRÁNIT Bank a nyílt bankolás megteremtése érdekében, az elfogadott PSD2 irányelvekkel összhangban, március 14-én élesítette nyílt fejlesztői portálját és tesztkörnyezetét a bankon kívüli szereplőknek. A digitális megoldásokat alkalmazó GRÁNIT Bank már a korábbiakban is kiemelkedően sikeres innovációkat fejlesztett saját szakmai csapatára és külső partnereire támaszkodva. A PSD2 (Payment Services Directive 2) révén a bankoknak most lehetősége nyílik a még szorosabb együttműködésre a fintech és egyéb külső fejlesztő cégekkel. A bank már működő, nyílt fejlesztői portáljának irányelve, „Építsük együtt a jövő bankját!”, mely alapján a digitális GRÁNIT Bank hivatalosan meg is nyitotta API-jait (Application Programming Interface) a fintech cégek és más harmadik feles szolgáltatók számára. A GRÁNIT Bank nyílt fejlesztői portálja a https://portal.sandbox.granitbank.hu címen érhető el. További részletek a közleményben ITT!

Kimagasló eredményekről számolt be a GRÁNIT Bank a részvényeseknek

2018. április

Kiemelkedő eredménnyel zárta 2017-ben a hetedik teljes üzleti évét a GRÁNIT Bank. A bank vezetése rekordmértékű, több mint 300 százalékkal növekvő adózás előtti és több mint 200 százalékkal bővülő adózott eredményről számolt be a részvényeseknek az április 10-én tartott közgyűlésén, amelyen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Miközben a bank immár a negyedik nyereséges évét zárta, mérlegfőösszege 2017-ben 34 százalékkal bővült, hitelállománya pedig alapítása óta éves átlagban 103,8 százalékkal, ezen belül tavaly 14 százalékkal nőtt.

 

Magyar Brands díjátadó

2018. április 12.

MagyarBrands lett a GRÁNIT Bank innovatív márka kategóriában. A 2017-re és visszamenőleg 2016-ra is vonatkozó díjat 2018. április 12-én vehette át Siklós Jenő vezérigazgató-helyettes a Gránit Bank képviseletében. A MagyarBrands program olyan magyar vonatkozású, kiváló márkákat díjaz –immáron kilencedik éve - amelyek a magyar szellemi munka méltó képviselőiként tevékenykednek hazánkban és határainkon túl is. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a díj aktívan segíti a fogyasztói döntéshozatalt, hiszen a kiválóság megtestesítőjeként iránytűként szolgál a márkaválasztás során.

 

Mastercard díjátadó

2017. november 15.

Tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a Mastercard- év bankja díjátadó, amelyen a GRÁNIT Bank elnyerte „Az év leginnovatívabb bankja” díjat- ezúttal az OTP Bankkal megosztva. A Mastercard kiemelte, hogy a Gránit Bank üzletpolitikájának kulcseleme az innovációk sorozata, melyre remek példa a tetszőleges helyen és időben történő online számlanyitás és szerződéskötés, a GRÁNIT eBank és az ingyenes iSMS üzenetek bevezetése, továbbá a VideóBank és a Gránit Pay. „Az év lakossági számlacsomagja” kategóriában is az élen végzett a GRÁNIT Bank, a Helló GRÁNIT számlacsomaggal. A Helló GRÁNIT a GRÁNIT VideóBankon keresztül, a világ bármely pontjáról kényelmesen, laptopon vagy iOS, illetve Android mobilon megnyitható, mindössze 7 adat megadásával. A videóhívás során a szerződést elektronikusan írják alá és a biztonsági ellenőrzések végeztével a számla azonnal használható.

 

A GRÁNIT Bank az év pénzintézete 2017-ben

2017. október 16.

A GRÁNIT Bank kapta a Figyelő TOP 200 „Az év pénzintézete” díját. A díjat a GRÁNIT bank az öttagú szakmai zsűri indoklása szerint elsősorban a kis- és középvállalatok hitelezésében és a digitális bankszolgáltatások fejlesztésében nyújtott teljesítménye alapján érdemelte ki. A szakmai zsűri elismerését váltották ki azok az innovatív - és a bank költséghatékony működését is szolgáló - fejlesztések, amelyek a bank ügyfeleinek mind jobb és kényelmesebb kiszolgálását hívatottak biztosítani. További részletek a sajtóközleményben!

 

A GRÁNIT Banké az ország első videóbankos számlanyitása 

2017. július 20.

A jogi feltételek teljesülését követően a GRÁNIT Bank az országban elsőként, megújított, a legmodernebb technológiai követelményeknek megfelelő GRÁNIT VideóBankon keresztül elindította a videó-azonosítással összekapcsolt on-line számlanyitást. A fejlesztésnek köszönhetően a pénzintézet leendő ügyfelei az országban bárhonnan teljes körűen használható lakossági bankszámlát nyithatnak személyes megjelenés nélkül. Az első videóbankos számla 07.20-án hajnalban már meg is nyílt, az új kedvezményes Helló GRÁNIT csomaggal! További részletek a sajtóközleményben!

 

GRÁNIT Pay - elsőként Európában a GRÁNIT Banknál

2016. szeptember 9.

GRÁNIT Pay – újgenerációs mobilfizetés 2016. szeptember 15-től


A GRÁNIT Bank ügyfelei részére 2016. szeptember 15-től elindítja a GRÁNIT Pay szolgáltatást, amely egy újgenerációs, a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárca. A GRÁNIT Pay alkalmazással a hagyományos bankkártya pillanatok alatt a mobiltelefonra telepíthető, és ezt követően érintőkártya képes elfogadóhelyeken bárhol a világon lehet bankkártya nélkül, a mobiltelefonnal fizetni. A GRÁNIT Bank alkalmazásán kívül ehhez egy NFC képes Androidos mobiltelefonra van pusztán szükség. További részletek itt

 

Közgyűlést tartott a GRÁNIT Bank

2016. április 5.

A  kezdetektől 21-szeres növekedést elérve, 151 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel és 140 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta a múlt évet a GRÁNIT Bank. A 2015-ös évet összegző közgyűlésen a Magyar Állam, mint tulajdonos képviseletében részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is, aki kiemelte, hogy az állam a piaci befektetői elvnek megfelelően, jó befektetést valósított meg, elégedettek a Bank teljesítményével.  A Bank közgyűlése elfogadta az Igazgatóság 2015-ről szóló beszámolóját, üzleti jelentését és döntött új részvények kibocsátásáról is. Az MKB Nyugdíjpénztár 2 Mrd forintos tőkeemelésével a Bank 2016 február végi elsődleges 20 százalékos tőkemegfelelési mutatója tovább nő, saját tőkéje pedig 8,3 Mrd forintról 10,3 Mrd forintra emelkedik. A Bank az újabb tőkeemeléssel továbbra is a hazai magánbefektetők többségi tulajdonában van, a Magyar Állam tulajdonosi részesedése 45 százalék. További részletek itt

 

GRÁNIT Bank sajtóközlemény

2016. január 5.

A GRÁNIT Bank 150 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel és több, mint 100 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta a múlt évet az előzetes adatok alapján. A nemzetközi összehasonlításhoz képest is gyorsan növekvő, 2014-től nyereséget termelő Bank üzleti céljai megvalósításához 2016-tól 3,1 milliárd forinttal magasabb tőkével rendelkezik. A GRÁNIT Bankban 2015. december 30-án 3,1 milliárd forint összegű tőkeemelés valósult meg, újonnan kibocsájtott törzsrészvények lejegyzésével, melyről a Bank Alapszabályának megfelelően a Közgyűlés döntött. A tőkeemelés elismerése a Bank eddig üzleti teljesítményének, valamint a Bank jövőbeni üzleti fejlődősét szolgálja a részvényesi érték további növelése mellett. A tőkeemelés a versenyszektorban szokásos elemzések, jövőbeni tervek, szakértői vélemények figyelembevétele mellett, a piaci befektetői elvnek megfelelően valósult meg. A Pannónia Nyugdíjpénztár 1,4 milliárd Ft összegű, a Magyar Állam 1,7 milliárd Ft-os nagyságrendű befektetést valósított meg, ezáltal a Bank saját tőkéje meghaladja a 8,1 milliárd forintot.További részletek itt.

 

Új GRÁNIT  Bank logós ATM-ek Budapesten 

2015. december 21.

Két új bankjegykiadó automatával (ATM) várjuk 2015. decembertől kedves Ügyfeleinket, amelyek az Euronet Worldwide ATM hálózatának tagjai. A WestEnd Ügyfélközpontban (1062 Budapest Váci út 1-3. alatt lévő WestEnd City Center 1. emelet, Hild József sétány 24.) valamint a 1083 Budapest Ludovika tér 2. szám alatt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Központjában kihelyezett ATM-ek forint és euró bankjegy kiadására egyaránt alkalmasak. A legnagyobb felvehető bankjegycímlet forint esetében 10.000 Ft, euró esetében pedig 50 euró, az egy tranzakcióval felvehető legnagyobb összeg pedig 400.000 Ft, illetve 2000 euró. A bankjegykiadó automata a tranzakciókat a töltöttségi szintje és az ATM-nél használt bankkártyán beállított használati limitek (ATM készpénzfelvételi limit) alapján teljesíti. Az ATM használati díjait az adott bankkártyát kibocsátó bank határozza meg. A GRÁNIT Bankkártyák esetében a GRÁNIT bankszámlacsomagok Hirdetményei, az ott feltüntetett ATM készpénzfelvételi díjak az irányadóak.

 

Körültekintéssel az elektronikus csalások ellen

2015. október 20.

Sajtóközleményben hívta fel a figyelmet a Magyar Bankszövetség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal arra, hogy  a számlavezető hitelintézetek soha nem kérik el ügyfeleiktől az elektronikus banki ügyintézéshez szükséges egyedi azonosítókat (pl. a PIN kódot) telefonon, sms-üzenetben vagy e-mailben. Az ilyen megkeresések mögött mindig csalók állnak.
A közleményben utaltak arra, hogy egyes csalók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nevében helyeznek kilátásba sms üzenetben adó-visszatérítést, ha a címzett az interneten keresztül megadja adatait. A csalók által küldött link egy hamis, látszólag adóhivatali felületre visz, amely egy űrlapot tölt be a személyes adatok megadásához. Aki a csaló sms utasításait követve megadja adatait, számolnia kell azzal, hogy bankkártyájáról pénzt emelhetnek le. A teljes közelmény itt olvasható.

 

Gyorsulnak a belföldi forint átutalások

2015. szeptember 7.

A bankok közötti átutalásokat lebonyolító napközbeni GIRO rendszer fejlesztésének eredményeképpen 2015. szeptember 7-től felgyorsult a belföldi forint átutalások elszámolása.
A bankok közötti elszámolási ciklus hétköznap reggel egy órával korábban kezdődik, az utolsó elszámolási ciklus pedig fél órával tolódott ki, miközben a napközbeni elszámolási ciklusok száma napi 10-re emelkedett.
Mit jelent ez a GRÁNIT Bank lakossági és vállalati Ügyfelei számára?
A bejövő forint jóváírások esetében:
•    A Bank reggel 7:30-tól biztosítja – a 10 elszámolási ciklushoz igazodva – az óránként beérkező megbízások haladéktalan feldolgozását
•    A GRÁNIT bankszámlákra 17:15 körül is érkezhet jóváírás.
Az elektronikusan elindított kimenő belföldi forint utalások esetében:
•    Az aznapi teljesítésre szánt és elektronikus úton benyújtott forintutalási megbízásokat az eddigi 15:45 helyett 16:15-ig befogadja a Bank. 
A pénzforgalom lebonyolításáról rendelkező jogszabály - 15/2010.(X.12.) MNB rendelet – alapján az elektronikus átutalásoknál továbbra is a 4 órán belüli teljesítés a garantált, de a napi 10 elszámolási ciklusnak köszönhetően a GRÁNIT bankszámlákról indított belföldi forintátutalások akár 1 óra alatt is megérkezhetnek a célállomásra.

 

Új GRÁNIT mobilalkalmazás a számlaköltségek drasztikus csökkentésére

2014. október 9.

Magyarországon elsőként a GRÁNIT Bank ügyfelei a GRÁNIT Üzenő alkalmazással SMS helyett ingyen kapják meg tranzakciós üzeneteiket online mobiltelefonjukra vagy táblagépükre a számlamozgásokról és a bankkártya műveletekről! Egyedülálló innováció, ügyfélközpontú technológia.
Az Android Play-ből már most díjmentesen letölthető a mobilalkalmazás, míg az App Store-ból letölthető, iOS operációs rendszerre írt változat fejlesztés alatt van. A mobilalkalmazásra elegendő regisztrálni egy telefonszámmal, majd a szolgáltatást aktiválni a NetBankban és ingyen érkeznek ugyanazok a banki tranzakciós üzenetek, amelyeket SMS-ben – díjfizetés ellenében – kapnak meg a GRÁNIT bankszámla-tulajdonosok. A bank által küldött SMS elsődlegesen a kártyával való visszaélések megelőzését, a pénzügyi műveletek biztonságát szolgálja, ezért fontos, hogy az üzenetküldés akkor sem szakad meg, amikor a regisztrált mobil eszköznek nincs internetkapcsolata. Ebben az esetben az üzenetek a hagyományos SMS-ben érkeznek meg, a szokásos SMS díjért. Így nem fordulhat elő, hogy az internetkapcsolat hiánya miatt az ügyfelek ne kapják meg szerződésszerűen az értesítéseket pénzügyi műveleteikről. A GRÁNIT Üzenő használatával éves szinten akár több ezer forinttal is csökkenthetőek a bankszámla-költségek.
A GRÁNIT Üzenő mobilalkalmazást a GRÁNIT SMS szolgáltatással rendelkezők használhatják, az üzenetek pedig arra a telefonszámra érkeznek, amelyekre a tranzakciós SMS-ek is.

 

Megújulnak a GRÁNIT bankkártyák

2014. június 3.

Június 2-tól az újonnan értékesített MasterCard Standard bankkártyákat váltó új GRÁNIT MasterCard Standard PayPass kártyák mindegyike alkalmas az egyérintéses fizetésre. A PayPass technológiát elsősorban a kisebb összegű vásárlások villámgyors lebonyolítására fejlesztette ki a MasterCard, ugyanis ezt a kártyát a fizetéshez elég csak közel tartani a leolvasó terminálhoz. Ez a megoldás még biztonságosabbá teszi a kártyahasználatot is, a PayPass elfogadóhelyen használt kártyát ugyanis nem kell kiadni kezünkből, ami csökkenti a visszaélések veszélyét. A GRÁNIT PayPass kártyákkal 5 ezer forint alatti egyszeri vásárlásoknál nem kell PIN kódot megadni és a bizonylat nyomtatására várakozni. A kártyabirtokos biztonsága érdekében azonban bizonyos vásárlásoknál előfordulhat, hogy a kisösszegű tranzakcióknál is kér PIN kódot a rendszer. A PayPass bankkártyáink a hagyományos (chippel vagy mágnescsíkkal ellátott) kártyákhoz hasonlóan is használhatóak vásárlásra vagy ATM-pénzfelvételre.
 

Közgyűlést tartott a GRÁNIT Bank: a harmadik évében is felülmúlta az előzetes várakozásokat

2014. április 3. | FZs

A GRÁNIT Bank Zrt. április 2-án számolt be részvényeseinek a 2013. évi eredményeiről.
A GRÁNIT Bank tavalyi üzleti évét a tervezettnél 30 százalékkal magasabb, 72,9 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta.  Eredménye is jobb lett a várnál, miközben a betéti és hiteltervek egyaránt túlteljesültek erősítette meg Hegedüs Éva, a bank alelnök-vezérigazgatója a közgyűlés után az MTI-nek. Az idei - negyedik teljes - üzleti évben pedig már pozitív eredményt tervez megelőzve ezzel a hasonló zöldmezős banképítést megvalósító piaci szereplőket. A betétek állománya 17 százalékkal, 55,4 milliárd forintra nőtt egy év alatt. A hitelek és garanciák összege 2013 végén,  együttesen közel 36 milliárd forintot tett ki, amely közel kétszerese az egy évvel korábbinak, és a portfólió 100%-ban problémamentesen teljesítő ügyletekből áll.

A közgyűlésen valamennyi tulajdonos képviseltette magát és egyhangú szavazással fogadták el a 2013 évről szóló üzleti jelentést és beszámolót. A közgyűlésen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jó döntésnek nevezte, hogy az állam 2013-ban tőkeemeléssel 49 százalékos tulajdont szerzett a bankban és megerősítette azt is, hogy egyetért a Bank  tőzsdei bevezetésével.
 

"Hogyan fordult velem, és cégemmel a világ?"

2014 március 4. | FZs

Hegedüs Éva, a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója február 27-én részt vett a PwC, a világ vezető pénzügyi tanácsadó cége által készített Magyarországi Vezérigazgató Felmérés záróeseményén. A meghívott hazai közép- és nagyvállalatok vezérigazgatói előtt tartott „Hogyan fordult velem és a cégemmel a világ?” című pódium beszélgetésen rámutatott, hogy a Gránit Bank a pénzügyi világválság kellős közepén alakult gyakorlatilag zöldmezős bankként, azonban a rendkívül kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére, a technológiai fejlesztések és az egyedi banképítési modellnek köszönhetően mára nemcsak eléri a kitűzött üzleti tervet, hanem túl is teljesíti azt. Az esemény egyben a PwC új magyarországi irodájának avató ünnepsége is volt, amely a gyönyörűen felújított Eiffel Palace-ban található.

 

Megújult a GRÁNIT Bank honlapja

2014 február 1. | FZs

Az új dizájnon kívül strukturális és tartalmi változtatásokon is keresztülesett a GRÁNIT Bank weboldala. Az új oldal elsődleges célja a felhasználói élmény javítása volt: ezt tematikus és kiemelt menüpontokkal, a tartalom egyszerűbb megfogalmazásával, és átláthatóbb oldalkialakítással igyekeztünk megoldani. Tavaszig még több újdonsággal is találkozhat majd az oldalunkra látogató: megújul a VideóBank, és ingyenesen nézhető oktató videókon keresztül ismerkedhetnek meg az online bankolás használatával az érdeklődők.
 

GRÁNIT Platinum bankkártya: elsőként a hazai prémium betéti kártyák között

2014 január 24. | FZs

2014-ben dobja piacra a GRÁNIT Bank az országban először a GRÁNIT Platinum névre keresztelt prémium bankkártyáját, melyet feltételek nélkül, bárki igényelhet a bank bármely aktuálisan értékesített számlacsomagjához.

 

Sikeres volt a "Tervezd meg a Jövő Bankfiókját" pályázatunk

2013 december 21. | FZs

A nyár végén meghirdetett belsőépítészeti pályázatra beérkezett 22 pályaműből a Bank menedzsmentje két dizájntervet díjazott. A 150 - 150 000 forintos különdíjakat Márkus Péter, és a BL6TGS nevű csapat vihette haza.
A képen Márkus Péter Videóbank terminál elképzelése látható.

Elindult a GRÁNIT Bank okostelefon alkalmazása

2013 október 2. | FZs

A Magyarországon is egyedülálló GRÁNIT VideóBank szolgáltatás 2013 októberétől már okostelefonon keresztül is elérhető, a számítógép és táblagépek mellett. Az ingyenes alkalmazás egyszerűen letölthető akár a Google Play Áruházból (Androidos készülékre), akár az Apple Store-ból (iPhone-ra).

A GRÁNIT különbség

Már több ezer ügyfelünk meggyőződött arról, hogy a bankolás lehet egyszerű, olcsó és kényelmes.