TeleBank: +36 1 510 0527
×
 

A világ egy NAGY EMBERREL szegényebb lett. Demján Sándor, a GRÁNIT Bank tiszteletbeli és örökös elnöke, alapítója már nem épít többé, de szellemisége, gazdag életműve örökké példaként szolgál számunkra.
Demján Sándor 2015-ben értékesítette a GRÁNIT Bankban lévő részesedését az általa kinevezett vezérigazgató számára és mindvégig büszke maradt a bank innovációira és eredményeire.
Az ország egyik legeredményesebb üzletembere nemcsak fáradhatatlan vállalkozóként hozott létre maradandó értékeket, de példát mutatott sokak számára jótékonysági tevékenységével is. 


Munkánkkal, szolgáltatatásaink színvonalával visszük tovább örökségét.

 

Demján Sándor 1943. május 14-én született. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola elvégzése után a kereskedelemben helyezkedett el. A Skála-lánc vezetőjeként létrehozta az első piaci alapon működő áruházláncot a rendszerváltás előtt.
1987-ben megalapította az ország első kereskedelmi bankját. A Magyar Hitelbank egy milliárd dollárt áramoltatott be az országba, segítve ezzel a magyar gazdaság szabadabbá válását.
Az 1990-es évek közepén figyelmét az ingatlanpiac irányába fordította. Ennek jegyében nyitotta meg Budapesten a Bank Center épületét, ezt követően Budapesten létrehozta a Pólus Centert, az ország első bevásárlóközpontját, majd a belvárosban a WestEnd városközpontot. Megépítette a Nemzeti Színházat, majd a hármas funkciójú Művészetek Palotáját, amelyet a világ egyik legjobb adottságú koncerttermeként tartanak számon.
1997-ben hozta létre a TriGránit Fejlesztési Zrt.-t, Európa egyik legnagyobb ingatlanbefektetési,  és -fejlesztési vállalatát.
Felismerve személyes részvételének szükségességét a jótékonysági tevékenységek terén, útjára indította a Demján Sándor Alapítványt. 15 éves fennállása alatt a szervezet számos olyan eseményt, szervezetet, személyt támogatott, akik, illetve amelyek a magyar kultúrát, oktatást, sportot és művészetet segítették. 2006-ban az Alapítvány egy 32 millió eurós ösztöndíjat hozott létre, amely a magyar közoktatás fejlesztését szolgálja.
2003-ban útjára indította a politikai befolyástól mentes Prima Primissima Díjat. A Vállalkozók Napjához kapcsolódó díjátadó ceremónia a vállalkozói, kulturális, művészeti, tudományos, oktatási és sportélet meghatározó eseményévé vált.
 
Demján Sándor, Magyarország egyik legismertebb üzletembere és Hegedüs Éva a GRÁNIT Bank vezérigazgatója között létrejött korábbi megállapodás alapján Demján Sándor lehetőséget biztosított Hegedüs Évának a tulajdonában lévő részvények megvásárlására. Hegedüs Éva élve ezzel a lehetőséggel 2015. december végén megvásárolta Demján Sándortól a részvényeket. Demján Sándor kifejezve a Bankkal kapcsolatos elkötelezettségét, a GRÁNIT Bank tiszteletbeli és örökös elnöke maradt 2018-ban bekövetkezett haláláig.